مهارتهای نرم چیست و چگونه در کاریابی به شما کمک میکند؟
- مهارتهای نرم چیست؟
- مهمترین مهارتهای نرم از نظر کارفرمایان
- چرا مهارتهای نرم مهم هستند؟
- یک مثال کاربردی
- معرفی 5 مهارت نرم مهم و تاثیر آنها در جستجوی شغل
- ارتباط
- حل مسئله
- خلاقیت
- تطبیق پذیری
- اخلاق کاری
- سخن آخر
زمانی که در یک محیط کاری مشغول به فعالیت هستید، علاوه بر مهارتهای فنی، مجموعهای از مهارتهای رفتاری هم بر عملکرد شما تاثیرگذارند. این مهارتها شامل ویژگیهای شخصیتی و رفتاری هستند، افرادی که دارای این مهارت هستند در کارهای گروهی و تعامل با همکاران و مراجعهکنندگان در محیط کاری موفقتر عمل میکنند. در مقابل مهارتهای نرم (Soft Skills)، مهارتهای سخت (Hard Skills) که همان اصول فنی هستند قرار دارند.

در یک تعریف کلی میتوان گفت تمام مهارتهای بین فردی که منجر به شکل گیری رفتارهای اجتماعی و تعامل سازنده با اطرافیان میشوند مهارتهای نرم هستند. امروزه کارفرمایان به این مهارتها اهمیت ویژهای میدهند و حتی آنها را از معیارهای اصلی انتخاب کارجویان در نظر میگیرند. در این مقاله، در مورد مهارتهای نرم، تفاوت آنها با مهارتهای سخت و بهترین مهارتهای نرم برای استخدام و دستیابی به موفقیت طولانیمدت کاری را بیاموزید.
مهارتهای نرم چیست؟
مهارتهای نرم، که به آنها مهارتهای بین فردی یا شخصی هم گفته میشود، تواناییهایی قابل یادگیری هستند که رفتار شما با افراد را جهت میدهند. این مهارتها شامل مواردی چون ارتباط، کار گروهی و سایر مهارتهای بین فردی هستند. کارفرمایان به داشتن مهارتهای نرم برای استخدام داوطلبان اهمیت زیادی میدهند، زیرا این مهارتها برای رسیدن به موفقیت کاری بسیار مهم هستند. از طرفی چون آموزش مهارتهای نرم به نسبت مهارتهای سخت زمانبر است، کارفرمایان ترجیح میدهند افراد ماهرتر در این زمینه را استخدام کنند.
مهمترین مهارتهای نرم از نظر کارفرمایان
به طور کلی مهارتهای نرم گستره وسیعی از رفتارهای اجتماعی را شامل میشوند. نوع تعامل شما با افراد دیگر در محیط کاری، رفتار شما در مواجهه با مشکلات احتمالی (حل مسئله) پیدا کردن راههای جدید برای انجام بهتر و سریعتر کارها (خلاقیت) و… تنها بخشی از این مهارتها هستند. در یک نظرسنجی معتبر از هزار کارفرما درخواست شده است که مهمترین مهارتهای نرم بهترین کارکنان خود را نام ببرند. پنج ویژگی اصلی که آنها نام بردند شامل موارد زیر هستند:
- مهارت حل مسئله
- مهارتهای ارتباط موثر
- خود جهتدهی
- تعامل سازنده و تشویق گروه
- سازگاری/ انعطاف پذیری
چرا مهارتهای نرم مهم هستند؟
مهارتهای نرم تاثیر زیادی بر موفقیت در برقراری ارتباط با افراد در محل کار و سایر زمینههای زندگی شما دارند. این مهارتها که شامل مهارتهایی چون خلاقیت، حل مسئله، انعطاف پذیری و… هستند، نقش مهمی در نوشتن یک رزومه موفق، موفقیت در مصاحبههای کاری و عملکرد شغلی افراد دارند.
هنگامی که به دنبال شغل میگردید، ممکن است متوجه شوید که بسیاری از کارفرمایان به مهارتهای نرم برای استخدام افراد در جایگاههای شغلی توجه ویژهای دارند. این مهارتها ممکن است جزو مهارتهای ضروری مورد نظر کارفرمایان باشند و یا به عنوان یک امتیاز مثبت برای به دست آوردن آن جایگاه شغلی در نظر گرفته شوند. بسته به نوع شغل و مهارتهای ارتباطی مورد نیاز برای موفقیت شغلی ممکن است کارفرمایان برای هر جایگاه شغلی مهارتهای نرم خاصی را در نظر بگیرند.
یک مثال کاربردی
در آگهی استخدام برای یک همکار در زمینه آموزش ممکن است درخواست مهارتهای متفاوتی نسبت به آگهی استخدام یک بازاریاب را شامل شود؛ بنابراین زمانی که در جست و جوی یافتن یک شغل مناسب هستید، سعی کنید مهارتهای نرم خود را گسترش دهید و رزومه کاریتان را قویتر کنید. تا احتمال به دست آوردن یک جایگاه شغلی مناسب با مهارتهای شما افزایش یابد.
علاوه بر نقش مثبت مهارتهای نرم در جلب توجه کارفرما در رزومه کاری، مصاحبه جایی است که این مهارتها برای پاسخگویی به سوالات به شما کمک زیادی خواهند کرد. در یک مصاحبه شغلی میتوانید نشان دهید که واقعاً این مهارتها را دارید.
معرفی 5 مهارت نرم مهم و تاثیر آنها در جستجوی شغل
مهارتهای نرم (Soft Skills) شامل ویژگیهای شخصیتی ذاتی و تواناییهایی است که میتوان آنها را آموخت. در اینجا مهارتهای نرم کلیدی و چگونگی تاثیرگذاری این مهارتها بر تصاحب یک جایگاه شغلی ایدهآل را بررسی خواهیم کرد.
- ارتباط
همانطور که از نام این مهارتها پیداست، مهارتهای ارتباطی در راستای برقراری ارتباط صحیح با افراد در موقعیتها و پوزیشنهای مختلف کمککننده هستند. به عنوان مثال ممکن است در حین کار روی یک پروژه تیمی نظری مغایر با همکاران خود داشته باشید؛ نحوه ابراز مخالفت با ایده یا فرایند مذکور بدون ایجاد تضاد، مستلزم مهارتهای ارتباطی قوی است.
افرادی که مهارتهای ارتباطی قوی دارند علاوه بر اینکه شنوندگان فعالی هستند در مذاکرات و سخنرانیهای عمومی موفق عمل میکنند و میتوانند تعارضات را در یک محیط کاری به حداقل برسانند. به همین دلیل استخدام افرادی که مهارتهای ارتباطی قوی دارند برای کارفرمایان ارزشمند است.
- حل مسئله
رفتار حل مسئله نوعی مهارت نرم است که به افراد کمک میکند تا راه حلهای موثر را به سرعت پیدا کنند. یک فرد ماهر برای حل مسئله تفکر انتقادی و خلاقیت بی نظیری دارد و با پژوهش و تحلیل و بررسی به دنبال پیدا کردن راه حلهای مناسب و کم ریسک است. این افراد برای یافتن راه حل مقیاسپذیر و بلند مدت برای مشکل از کار گروهی و مشورت با همکاران بهره میگیرند.
- خلاقیت
خلاقیت توانایی گستردهای است که مجموعه مهارتهای مختلف از جمله سایر مهارتهای نرم و مهارتهای فنی را در بر میگیرد، خلاقیت در هر نقشی و در هر سطحی قابل استفاده است. خلاقیت با کشف راه حلها و روشهای جدید همراه است.
کارکنان خلاق روشهایی نوآورانه برای حل سریع مشکلات، بهبود و تسریع فرایندها و ابزارهای جدید برای افزایش بازدهی کارها خلق میکنند. فرد خلاق ذهن بازی دارد و با یادگیری از دیگران، آزمایش و تفکر خلاقانه دست به نوآوری میزند. البته کارکنان خلاق برای کشف هر روش جدید با محاسبه ریسکها و انجام آزمایشات فراوان احتمال شکست را کاهش میدهند.
- تطبیق پذیری
تغییر در هر حوزه کاری اجتنابناپذیر است، تغییرات در فرایندها، ابزار کار و روشهای تعامل با مشتریان به صورت دائمی اتفاق میافتند. کارکنانی که سازگاری بیشتری با شرایط جدید دارند و به سرعت میتوانند خود را با روشها و فضای جدید کاری هماهنگ کنند بسیار ارزشمند هستند.
اگر شما در یک حوزه فناوری محور کار میکنید سازگاری با تغییرات بسیار مهمتر خواهد بود. افرادی که سازگاری بالاتری با تغییرات دارند دارای مهارتهایی چون صبر، خوش بینی، ثبات و انعطاف پذیری هستند. آنها عموما طرز فکری رشد یافته دارند و با اشتیاق فراوان برای هماهنگ شدن با تغییرات تلاش میکنند.
- اخلاق کاری
کارکنانی که در انجام وظایف خود به صورت منظم کار میکنند و تمام مسئولیتهای محوله را به موقع و با کیفیت بالا به انجام میرسانند از نظر کارفرمایان بسیار ارزشمند هستند. توانایی انجام درست و البته به موقع کارها به کارفرمای شما اطمینان خاطر میدهد که میتواند برای هر پروژه کاری روی اخلاق کاری قوی شما حساب کند.
حتی زمانی که در مهارتهای فنی قوی نیستید و نیاز به آموزش دارید با ایجاد ارتباط سازنده با کارفرما و همکاران یک کارمند مفید باشد. بسیاری از کارفرمایان ترجیح میدهند با فردی کار کنند که اخلاق کاری قوی دارد و مشتاق یادگیری است تا یک کارگر ماهر که به نظر بیانگیزه میرسد. برخی از مهارتهای دیگر مانند مدیریت زمان، نتیجه گرایی، انگیزه قوی و توجه به جزئیات به شما کمک میکنند تا در زمینه اخلاق کاری موفق باشید.
جمع بندی
مهارتهای نرم دستهای مهارتهای غیرفنی هستند که در حوزه رفتارهای بین فردی و اجتماعی طبقهبندی میشوند. این مهارتها هم ذاتی و هم اکتسابی هستند و نقش مهمی در موفقیت کاری دارند. چون آموزش مهارتهای نرم پیچیده و زمانبر است کارفرمایان ترجیح میدهند افراد ماهر در این زمینه را استخدام کنند. به همین دلیل در بسیاری از موارد در آگهیهای استخدام مهارتهایی مانند رهبری، توانایی مدیریت، حل مسئله و سازگاری به عنوان معیارهای مهم قید میشوند.
نظرات
لطفا دیدگاه خود در خصوص این محتوا به اشتراک بگذارید