موزه باستان شناسی استانبول

موزه باستان شناسی استانبول

در بین جاهای دیدنی استانبول، ساختمان زیبا و منحصربه‌فرد موزه باستان شناسی استانبول Istanbul Archaeology Museum خودنمایی می‌کند.

این موزه که آثار با ارزش و نفیسی از تاریخ چندین کشور را در دل خود دارد، از دیدنی‌هایی است که گردشگران و علاقه‌مندان به تاریخ عثمانی، آن را اولویت بازدید خود قرار می‌دهند.

موزه باستان شناسی استانبول کجاست؟

موزه باستان شناسی استانبول در قسمت جنوبی کاخ توپکاپی و در پارک گلخانه قرار دارد.

این موزه از سه ساختمان جدا از هم تشکیل شده است و ساختمان اصلی آن با سردر نئوکلاسیک خود، جایگاه گنجینه‌های اصلی محسوب می‌شود. موزه هنرهای باستانی شرق نیز در داخل حیاط است. این موزه آثار هنری دوره باستان تمدن بابل را به نمایش می‌گذارد.

موزه باستان‌‌شناسی استانبول، مجموعه‌ای گران‌بها و ارزشمند از آثار باستانی دولت‌های بیزانس، رم و یونان را در خود جای داده است و آن را برای عموم مردم نمایش می‌دهد. آثار باستانی موجود در موزه، ابتدا در کاخ توپکاپی بودند و از آنجا به موزه باستان شناسی استانبول، منتقل شده‌اند. 

بخش های مختلف موزه باستان شناسی

همانطور که قبلا گفتیم این موزه از سه بخش اصلی تشکیل شده است. این سه بخش شامل: موزه باستان شناسی، موزه شرق باستان و موزه هنر اسلامی و ترکی می شود.

در محوطه موزه، علاوه بر بخش های گفته شده، تعدادی ساختمان و بخش دیگر نیز ساخته شده که می توانید از آن ها دیدن کنید. هر کدام از این بخش ها متعلق به یک دوره هستند و شما بر اساس علاقه خود می توانید از آن قسمت ها بازدید کنید. در ادامه به توضیح مختصری از آنها می پردازیم.

بخش باستان شناسی

این بخش در ساختمان اصلی است که توسط حمدی عثمان ساخته شده و بعدها مورد بازسازی قرار گرفت. این بخش در سمت چپ محوطه بوده و در آن می توان آثار باستانی پیش از اسلام و دوران عثمانی، آثاری از تمدن های مصر، بین النهرین و تابوت هایی که نمایانگر آناتومی بدن و سبک زندگی مردم آن دوران بوده را به چشم دید. 

بخش شرق باستان

در این بخش شما آثاری که پیش از ظهور اسلام به جا مانده را مشاهده می کنید. می توانید در بخش شرق باستان از انواع لباس، ابزار آلات، سنگ نوشته و غیره دیدن کنید. این قسمت از موزه در گذشته متعلق به دانشگاه هنرهای زیبا بوده که در سال 1917 تبدیل به موزه شرق باستان شده است.

بخش هنر اسلامی 

در این قسمت انواع آثار باستانی از زمان ظهور اسلام وجود دارد.

این بخش از جنبه فرهنگی و هنری اهمیت زیادی دارد و بخشی از شهرت خود را مدیون عثمان حمدی می باشد که آثار کشف کرده خود را به استانبول آورد و در این موزه قرار داد.

بنای این قسمت دارای معماری اسلامی و سنتی بوده که دارای سقف های قوس دار و طاق های کاشی کاری شده است. از جمله ویژگی های آن می توان به نفوذ هنر فارسی و ایرانی در عمارت این بخش اشاره کرد.

عمارت کاشی، ساختمانی با معماری ایرانی

دو اسم شبیه به هم مربوط به دو مکان متفاوت در این موزه هستند. اولی عمارت کاشی شده و دیگری موزه کاشی یا عمارت کاشی است.

موزه یا عمارت کاشی همان موزه هنر اسلامی و ترکی است که به دلیل تعداد زیاد کاشی‌های قدیمی و کشف شده در آن به عمارت یا موزه کاشی معروف است.

با این‌حال عمارت کاشی شده، ساختمانی قدیمی است که ساخت آن سال 1472 به دستور سلطان محمد فاتح انجام شد.

در اصل این ساختمان محلی برای استراحت و تماشای بازی‌ها بود که برای شاه در نظر گرفته بودند. فضای سبز و محیط اطراف آن به زیبایی‌های ساختمان آبی لاجوردی عمارت کاشی شده افزوده است.

پیشنهاد می‌شود پس از مشاهده موزه باستان یا ساختمان اصلی موزه باستان شناسی از این بخش بازدید کنید، زیرا فاصله زیادی ندارند.

آن ‌چیزی که در این بنا موجب شگفتی و تعجب همه باستان و تاریخ شناسان است سلامت کل این بنا و کاشی‌ها است. به‌طور عجیبی کل‌نمای کاشی شده این ساختمان سالم مانده و ذره‌ای خط و خش به آن نیست.

تابوت‌های پادشاهی در موزه باستان شناسی استانبول

تابوت پادشاهان بخش مهم موزه هنرهای اسلامی است. این بخش که به دلیل کشف و انتقال چندین تابوت توسط عثمان حمدی بی ایجاد شد یکی از پربازدیدترین بخش‌های موزه باستان شناسی است. تابوت‌ها محل دفن پادشاهان صیدون است که این مرد با کاوش در گورستان‌های صیدون آن‌ها را یافت.

روی همه تابوت‌ها اشکال و مجسمه‌هایی با تبحر و هنر بسیار زیاد ایجاد شده که نشان‌دهنده داستان‌های گوناگون است. یکی داستان جنگ ایران و مقدونی را نشان می‌دهد و دیگری شکل 18 زن ناراحت.

 

فیلتر دسته:

فیلتر درجه هتل:

فیلتر وضعیت تور:

فیلتر پیشنهادهای ویژه:

فیلتر دسته: